Turku State Of Mind - Mikä?

Moro! Olisko teillä hetki aikaa puhua Turku State Of Mindista?

Tuomas pyysi mua vähän avaamaan, että mikä tämä koko homma on ja mihin tällä pyritään. Turku State Of Mind on täysin rap / hiphop kulttuurille pyhitetty klubitapahtuma, joka pyrkii luomaan paikallista yhteisöllisyyttä räppi diggareiden keskuudessa. Räppi kun on niin mahtavaa, mutta sitä ikävä kyllä tarjoillaan minimaalinen määrä yössä kävijöille, vaikkakin kysyntä on kovaa.

Konseptin synty oli vähintäänkin koominen. Allekirjoittanut oli juuri muuttanut Turkuun, sekä vasta tutustumassa paikalliseen yöelämään ja ihmisiin. Ja niin, olihan tämä mahtava kaupunki jo heti päivästä yksi lähtien. Ihmisethän ottivat turistin avosylein vastaan! Parin kosteahkon illan jälkeen aamulla heräillessäni mietin vain päässäni, että jopas on. Turku State Of Mind. Ei ollut ehkä elämäni tuoreimpia hetkiä. Oli miten oli, niin olin jo kuitenkin pitkään halunnut järjestää omat räppijuhlat yökerho alustalla, mutta sopivaa ideaa ei vain oikein ollut. Tuona samaisena aamuna koko State Of Mind läppä vain oli niin rap, että se idea omasta klubista jäi vain elämään.

Asioiden eteen ei juuri tapahtunut mitään kokonaiseen kahteen vuoteen. Sopivaa paikkaa ei ollut, eikä ajoituskaan tuntunut hyvältä. Silti se idea vain eli päivästä toiseen. Se ei suostunut lähtemään kulumallakaan. Sitten kaksi vuotta myöhemmin. Nyt. Nyt on jo aika toteuttaa se haave. Turkuun oli lähiaikoina avattu erittäin mukava baari jonka yhteydessä on tyylikäs yökerho. Saaristobaari nimittäin. Heti seuraavana päivänä tästä kävelin ovista sisään sopimaan päivämäärää. Vihdoin se tapahtuu! Päiväksi valikoitu maaliskuun 11.

tku state of mind skeittijatkot ja skeittikisat cubella

Sitten alkoikin se vaikein osuus. Piti toteuttaa visuaalinen ilme koko tapahtumalle. Rap tapahtumaahan tässä oltiin järjestämässä, niin olihan sen toteutuksen oltava myös sen mukainen. Parisen tuntia pyöriteltiin ideoita logosta photoshopilla, mutta niin monen monta kertaa mentiin pusikkoon ja lujaa. Sitten se logo kuitenkin lopulta natsasi. Tosi simppeli ja tyylikäs. Juuri sitä mitä hyvä logo on. Se vain oli niin hieno, että siitähän oli aivan pakko painattaa paitoja. Tässä kohtaa syntyi koko idea State Of Mind.fi ”vaatemallistosta". Klubitapahtuma jonka ympärille kehitetään oma pienimuotoinen vaatemallisto! Ideahan oli omasta mielestä aivan loistava.

Turku State Of Mind

Otin yhteyttä jo aikasemmin Dylan’s Tradingiin itse tapahtumaan liittyvissä asioissa. Halusin jotain pieniä palkintoja arvottavaksi tapahtuman facebooksivuilla. Homma toimi kivasti heti alusta asti ja saatiin sovittua pieniä porkkanoita tapahtumaan osallistujille arvottavaksi. Tässä samassa yhteydessä otin puheeksi idean meidän tulevista printtipaidoista. Olihan Dylan’s kuitenkin skeittikauppa jolla löytyy kivijalka- ja verkkokauppa. Hyvin nopeasti keskustelun puheenaiheeksi nousi yhteistyö tulevaisuudessa molempien, siis tapahtumien ja vaatetuksen yhteydessä. Tässä ollaan vielä ihan alkutekijöissä, mutta hyviä juttuja on tulossa. Me pidetään teidät ajantasalla kaikesta mihin tämä yhteistyö johtaa!

-Teemu / Turku State Of Mind

Turku state of mind