Ohjeita skeittilaudan valintaan

Skeittilaudan leveys

Useimmat laudat ovat välillä 7.5-8.75 tuumaa. Valitessasi oikeaa kokoa itsellesi kannattaa miettiä omaa kokoa ja mitä eniten skeittaa. Jos tykkäät skeitata ramppeja tai pooleja niin leveät laudat soveltuvat siihen paremmin. Sama pätee isompikokoisiin skeittareihin, jotka tarvitsevat enemmän tilaa jaloille ja laajemman alueen korkean painopisteen takia. Kapeammat laudat tekevät flippi tempuista helpompia, jos skeittaat enemmän streettiä kannattaakin kokeilla kapeampaa lautaa.

”Kokeilemalla selviää millaiset muodot sopivat sinulle, mikä sopii omiin jalkoihin ja antaa parhaimman tuntuman.”

Skeittilaudan pituus

Laudan pituus mitataan nosesta teiliin ja on yleisesti välillä 28-32 tuumaa. Mitä lyhyempi lauta niin sitä kapeampi se myös todennäköisesti on. Vastaavasti pidemmät laudat ovat tavallisesti leveämpiä.

Pienemmät laudat sopivat paremmin tekniseen skeittaukseen ja isommat kaarien skeittaamiseen. Jos tykkäät enemmän kruisailla niin pidempi ja leveämpi lauta parantaa tasapainoa ja vakautta.

Concave

Laudan sivujen koveruus. Auttaa hallitsemaan lautaa paremmin ja vahvistaa lautaa sekä lisää kestävyyttä. Kokeilemalla selviää millaiset muodot sopivat sinulle, mikä sopii omiin jalkoihin ja antaa parhaimman tuntuman.